divendres, 20 de desembre del 2024

L'aprofitament de cocons per a l'obtenció de sal

cocons Binissaida
L'obtenció de la sal marina ha estat una indústria ben assentada històricament a les nostres illes. Dins d'aquesta activitat, l'aprofitament de conques naturals a la vora del mar, com els cocons, que són un exemple d'exocarst costaner, i on de forma natural precipita la sal quan l'aigua que els omple s'evapora, pareix que no ha estat una qüestió de poca importància. 

A Menorca, l'ús dels cocons, naturals o modificats, sembla una circumstància estesa i ara se n'ha fet un interessant estudi, que vos presentam a continuació:

ÚS I MODIFICACIÓ ANTRÒPICA DEL MICROMODELAT EXOCÀRSTIC COSTANER: L’EXPLOTACIÓ SALINERA A LES COSTES ROCOSES DE MENORCA, per Francesc X. ROIG-MUNAR, Lluís GÓMEZ-PUJOL, Bernadí GELABERT i Vicenç FORTEZA