Papers de la Societat Espeleològica Balear, 7

Els següents articles que podeu consultar i descarregar en format PDF a continuació formen part del número 7 (2024) de la revista Papers de la Societat Espeleològica Balear. S'han de considerar revisats i publicats a tots els efectes:

SUMARI

 • ELS ESPELEOTEMES FREÀTICS DE L'HOLOCÈ A LES COVES DE MALLORCA: EVOLUCIÓ DELS CONEIXEMENTS I INVESTIGACIONS RECENTS SOBRE EL NIVELL DE LA MEDITERRÀNIA DURANT ELS DARRERS 4000 ANYS, per Joaquín GINÉS, Bogdan P. ONAC, Angel GINÉS, Joan J. FORNÓS, Francesc GRÀCIA, Victor J. POLYAK, Paola TUCCIMEI, Michele SOLIGO i Yemane ASMEROM.
  p. 1-20 Download
 • COVA DES PUIGDERRÓS (LLUCMAJOR, MALLORCA): DESCOBRIMENT, ESTUDI i DESTRUCCIÓ D'UNA CAVITAT SINGULAR, per Joan J. FORNÓS, Francesc GRÀCIA i Damià VICENS.
  p. 21-36 Download

 • ESTIMACIÓ DELS TIPUS D’USOS DEL SÒL SOBRE EL RECORREGUT DE LES COVES DEL DRAC I ALTRES CAVITATS PROPERES DE L’ÀREA DE PORTO CRISTO (MANACOR, MALLORCA). DADES PRELIMINARS, per Pau BALAGUER, Damià VICENS i Francesc GRÀCIA.
  p. 37-49 Download

 • PROCESSOS BIOCÀRSTICS AL SOTABOSC DELS ALZINARS DE LA SERRA DE TRAMUNTANA (MALLORCA, ILLES BALEARS), per Alberto ORTEGA RAMIS i Lluís GÓMEZ-PUJOL.
  p. 51-66 Download