divendres, 23 de novembre del 2018

Més notícies de les Coves del Drac

Recentment els treballs que hem realitzat a les Coves del Drac han estat notícia en els mitjans de comunicació per partida doble.

Primer va ser la publicació d'un important treball internacional sobre el canvi climàtic i el nivell de la mar realitzat a partir de l'estudi de sobrecreixements freàtics a les coves litorals a la revista Nature Geoscience. Amés de la publicació del treball, la imatge que ha estat escollida per ser la portada del número d'aquest més de novembre ha estat presa en la galeria de les Delícies de les Coves del Drac. En podeu trobar un resum en el diari de la UIB.

El segon esdeveniment del que s'ha fet ressò IB3 Notícies ha estat la constatació definitiva de la connexió de les Coves del Drac amb la mar a través del dols de Cala Murta. D'ençà que el propi Eduard A. Martel en la seva primera incursió l'any 1896 ja va prendre nota de la surgència de Cala Murta la hipòtesi de ser aquesta la connexió marina més directa havia adquirit sòlids arguments. No obstant, no va ser fins el setembre passat que Xisco Gràcia va aconseguir trobar el pas subaquàtic que connecta ambdues cavitats.

Podeu veure les notícies en els següents enllaços:




El programa Méteo, temps i natura ens va fer un reportatge més extens el vídeo del qual podeu veure aquí.